Alle Masterclasses
“Een goede maaltijd brengt goede mensen samen” – Socrates
Breng jouw kook skills naar een hoger niveau
- Leer nieuwe en betere snijtechnieken, zo kook je creatiever en efficiënter
- Wil je weten hoe je de perfecte saus op tafel zet? Volg de sauzen Masterclass
- Een geslaagd diner begint bij de juiste planning. Stap voor stap uitleg en invoelbare printables helpen je de controle te houden
- Bij een geslaagd diner komt meer kijken dan alleen koken. Tafel dekken, boodschappen doen, we lopen alle aspecten langs
- De juiste manier om een stuk vlees of vis schoon te maken? Inktvis, langoustines, reerack en nog veel meer: ik laat je zien hoe
Kookworkshops met Estée Strooker

kookworkshop: Pret à diner 3-gangen Sunday dinner
Tijdens deze workshop leer je een luxe 3-gangen diner koken met gerechten uit Pret à diner. Je krijgt een boodschappenlijst, ingevulde planning- en mise en place lijsten en leert hoe je jouw diner zo voorbereidt en plant dat je alles zonder stress, perfect gaar en warm kunt serveren aan jouw gasten.

Module 1 – leer koken als een chefkok
Met het boek en de masterclasses wil ik je de handvatten geven om thuis diners te organiseren waarmee je indruk maakt op je gasten. Alsof je in een restaurant uit eten bent, maar dan lekker comfortabel thuis. Dat valt of staat bij een goede voorbereiding en de juiste planning in deze module gaan we daar dieper op in.
Masterclasses: kooktechnieken

Anti-schift cursus
In deze masterclass leer je hoe je ermee om moet gaan als er iets in de schift gaat. Sauzen of room, door hitte, stolling van ei of juist doordat je substantie te snel koud geworden is. Wat je ertegen kan doen en hoe je het op kan lossen; je leert het in deze masterclass.

Sauzen masterclass
In deze masterclass leer je alles over sauzen. Hoe je verschillende soorten sauzen maakt en welke saus waarbij past. Hierna heb je nooit meer een pakje uit de supermarkt nodig!

Masterclass snijtechnieken
Een betere snijtechniek betekent consistentere en betere garing van je gerechten. Bovendien kook je een stuk sneller en efficiënter als jouw snijtechniek goed is. In deze masterclass gaat Estée in op vragen als: hoe hanteer je een mes? Welk mes gebruik je wanneer? Wat zijn de beste snijtechnieken?
Specials
Masterclasses: technische handelingen

Techniek masterclass: zwezerik pocheren en pellen
In deze masterclass leer je hoe je zelf zwezerik kan pocheren en pellen

Techniek masterclass: eendenborst schoonmaken
In deze masterclass leer je hoe je een eendenborstfilet schoonmaakt

Techniek masterclass: (ree)rack schoonmaken
In deze masterclass leer je hoe je zelf lams- of reerack schoonmaakt

Techniek Masterclass: garnalen en langoustines pellen
In deze masterclass leer je hoe je garnalen en langoustines pelt en schoonmaakt

Techniek masterclass: makreel schoonmaken
In deze masterclass leer je hoe je zelf makreel fileert en schoonmaakt

Techniek masterclass: zeebaars fileren
In deze masterclass leer je hoe je zelf zeebaars (of andere vis) schoonmaakt en fileert.