Archieven: Trainingen

Een feestelijk 3-gangen menu

Kook samen met chefkok Estée Strooker een verrukkelijk menu voor tijdens de feestdagen. HET MENUEen hartige taart-ring met bietenroosjes, uien-bieten compote & geitenkaas mousseHertensukade stoof (of vegetarisch: knolselderijsteak) met aardappel- truffel puree en glanzende ovengroentenKletskop met cheesecakemousse, hazelnoot-witte chocolade crumble en stoofpeer

Maak een feestelijk dessert op restaurantniveau

In deze masterclasses neemt chefkok Estée Strooker je stap voor stap mee in het maken van een feestelijk dessert. Je leert mousse van gebakken cheesecake maken, een crumble van gekarameliseerde witte chocolade met spicy hazelnoten en stoofpeertjes met siroop. Dit wordt op spectaculaire wijze in een deegring geserveerd en afgemaakt met eetbare glitters.

Macarons

Zoete macarons bakken

De Masterclass Macarons zijn populaire koekjes (logisch, want ze zijn heel lekker!) die vrij lastig te maken zijn. In restaurant ‘t Amusement bakken we al zo’n 10 jaar zelf macarons. Als je de koekjes (de ‘schelpen’) eenmaal onder de knie hebt kan de fun pas echt beginnen, want je kan met de vullingen alle kanten op! In …

Zoete macarons bakken Lees verder »

Eendenborst schoonmaken

Techniek masterclass: eendenborst schoonmaken

De Masterclass Je moet het trucje even doorhebben, maar als je de instructies volgt is het echt niet moeilijk om zelf eendenborst filet schoon te maken. Ga de uitdaging aan met deze masterclass.  Wat in deze Masterclass aan bod komt Hoe je een eendenborst filet schoonmaakt Duur van de masterclass: +/- 4,5 minuten

anti-schift cursus

Anti-schift cursus

De Masterclass Als er iets mis gaat tijdens het koken, dan is dat natuurlijk hartstikke zonde. Die prachtige saus in de schift. Of je let even niet op tijdens het opkloppen van de slagroom en  je hele kom met room is in de schift. Super zonde, maar absoluut onnodig om direct naar de prullenbak te …

Anti-schift cursus Lees verder »

Sauzen materclass

Sauzen masterclass

De Masterclass Waarom een maaltijd soms zoveel beter smaakt dan thuis? Vaak is het vanwege die goddelijke saus. Een goede saus kost tijd, maar dat is het meer dan waard. Maak je eigen sauzen en gooi alle pakjes, zakjes en kant-en-klare troep uit het raam. In deze masterclass gaat Estée in op de basis. hoe …

Sauzen masterclass Lees verder »

Masterclass snijtechnieken

Masterclass snijtechnieken

De Masterclass Een betere snijtechniek betekent consistentere en betere garing van je gerechten. Bovendien kook je een stuk sneller en efficiënter als jouw snijtechniek goed is. In deze masterclass gaat Estée in op vragen als: hoe hanteer je een mes? Welk mes gebruik je wanneer? Wat zijn de beste snijtechnieken voor bijvoorbeeld een ui en …

Masterclass snijtechnieken Lees verder »