Over Estée

Met mijn masterclasses haal je heel eenvoudig de knowledge en know-how uit de restaurantkeuken naar jouw keuken thuis! 

Mijn CV in het kort: Eigenaresse van twee restaurants, chefkok, recept ontwikkelaar, host van kookprogramma's en auteur van drie kookboeken.

Ik wist al vroeg wat ik wilde doen, daarom heb ik op mijn dertigste al de nodige ervaring opgedaan in de wereld van food. 

Op mijn twintigste wist ik al heel duidelijk: ik wil iets met eten en media doen. Daarom besloot ik deel te nemen aan Masterchef Nederland. Van de winst kon ik mijn eerste restaurant ‘t Amusement openen. Daarnaast heb ik onder andere programma’s gepresenteerd bij 24Kitchen, het boek Vlees noch Vis en Estée Kookt (en nu het nieuwe Pret á diner!) geschreven, een koffiebar annex gezond restaurant Eetwinkel STROOM geopend, zijn we bezig met een platform met workouts en recepten (Opladen met STROOM) en nu heb ik dus ook mijn eigen Masterclasses! Super leuk dat je hier terecht bent gekomen. Ik hoop je het een en ander te kunnen leren uit mijn ervaringen van de afgelopen jaren. 

Een betere wereld begint in de keuken

Eten heeft enorm veel impact op ons dagelijks leven

Met jouw voedselkeuzes heb je invloed, een stem, impact. Allereerst op de voeding die je jezelf geeft. Geef je jouw lichaam eten waar het energie van krijgt? Genieten van eten speelt daarbij ook een belangrijke rol. Neem er de tijd voor. Samen koken en eten kan zorgen voor zoveel verbinding, ontspanning en mooie herinneringen. Tot slot maak je natuurlijk impact met de voedselkeuzes die je maakt. Hoe duurzaam doe jij je boodschappen? Haal je ingrediënten lokaal? Kook je mee met het seizoen? Wissel je vlees en vis af met vegetarisch? Hoeveel eten gooi je weg? In mijn recepten -zowel in het restaurant als daarbuiten- probeer ik altijd rekening te houden met deze vraagstukken. Want duurzaamheid én genieten kunnen zeker hand in hand gaan. 

Delicious
Landleven